Avbytare: Hannes (in 15), Kogaren, Micke

Målskyttar: Joachim Mårtensson 1, Alfred Tullgren 1 och Conny Malmros 1

Ivan Ocana
Alfred Tullgren
Dagens bolljury: Jörgen Thulin och Cay-Anders Jönsson

Rapport:
Med tio minuter kvar av denna match ledde Degeberga med 3-1 men med en fantastisk finish från ÖIFs sida så hamnade till slut en poäng i vår ägo. Insatsen från vår sida var inte en av säsongens vassaste. De två enda perioderna i matchen som erhåller betyget Bra är minuterna 15-45 och 80-90. Övrig tid får betyget Icke Godkänt.

Degeberga inledde alltså matchen klart piggast, dock skapade de inte särskilt mycket framåt. De ägde bollen men kom aldrig närmre än några distansskott som inte vållade Daniel Nilsson i målet några större problem.

Efter den första svaga kvarten så kom vi in i matchen mer och mer ju längre tiden gick. Passningarna hölls inom laget och vi kom runt på kanterna och matade massvis med inlägg mot straffområdet. Även innermittfältet borrade sig igenom Degebergaförsvaret gång på gång. Efter 31 minuter vaskades en hörna fram för vårt röda gäng. Ivan Ocana slog den med sin vänsterfot och först på bollen var Joachim Mårtenssons panna som styrde bollen i mål, 0-1.

Även efter detta mål fortsatte vi att spela bra. Därför kom Degebergas kvittering med tio sekunder kvar av halvleken ytterst oväntat. Målet var ett distansskott från 30 meter, men med lite bättre aggressivitet från ÖIF-folket hade detta mål kunnat undvikas. Danne skall dock inte lastas, skottet var otagbart.

På tal om otagbara skott, i minut 48 lossades ännu en Degebergabössa som inte var många centimeter från krysset. Återigen från 30 meter och återigen otagbart, 2-1. Nu var vårt spel nere i en dvala och det var inte många ljusglimtar ÖIFs supporterskara bjöds på.

I minut 76 fick Degeberga en straff fullt rättvist, och dessvärre placerades den lika säkert i mål, 3-1. Nu drogs rullgardinen ner… trodde nog många. Men när domaren hade räknat till 9 reste ÖIF sig. Med två ”identiska” mål kvitterade vi. Båda målen föregicks av två långbollar från Jocke Mårtenssons högersko och slogs in mot straffområdet. Efter båda långbollarna uppstod flipperspel i straffområdet. I minut 81 lobbade Alfred Tullgren in 3-2 och i minut 85 petade Conny Malmros in 3-3.

Sett till hela matchen får väl det oavgjorda resultatet betraktas som fullt rättvist. Men jag kan tänka mig att det sved i Degebergalägret att inte bärga de tre poängen då man hade en tvåmålsledning så tätt inpå slutsignalen.

Bäst i ÖIF var Håkan Andersson och Ivan Ocana. Även Alfred Tullgren svarade för en fin insats på den något ovana positionen anfallare. Men bolljuryn hade sannerligen ingen lätt uppgift denna torsdagsafton. Våra topp-prestationer stod inte direkt som spön i backen. Men det får ju betraktas som en styrka att man bärgar poäng även en dag som denna då skönspelet lyser med sin frånvaro.

Kommande match är den 30/5 mot Vanstads IF hemma på Björkvallen och det kan bli en tuff drabbning då det är en förening där många storspelare har spelat genom åren *host host*.